Pai pai, En de ontdekking van de hemel
Terwijl het leven hier voorbij kabbelt, zo snel vliegt de tijd. Het is alweer bijna een maand geleden, dat er gedachten zonder beelden, een voorstelling wilde maken van iets wat je natuurlijk zelf invult, met een beetje van alles. Het gaat maar door, met steeds weer momenten die zich een weg in mijn systeem vinden. Pai,net alsof ik een festival terrein binnenliep, je kent het vast wel, allemaal blije mensen, met een duidelijke indentiteit ( van de buitenkant gezien dan he ) hier kom je rasta s, rockers, tatoo s. pearsers, muziekanten,en veel meer, van over de hele wereld tegenwaarvan de( ja mijn gemiddelde) leeftijd, ik denk 40 is. Je wil nietweten hoe geweldig het voelt Pai, (het dorp waar one love, duidelijk hoog in het vaandel staat) binnen te treden in mijn geval met mijn backpack. Binnen een paar dagen was het net of ik weer terug inZaandam was, heb jeelkaar een keergezien, dan ken je elkaar, nou dan weet je het wel he.Al zoekend naar een onderkomen, ( eerder mijn ogen uitkijkend ) kwam ik op een plek terecht, waar ik niet van had durven dromen. (Aan de buitenkant ) Zo geweldig, aaneen riviertje in een (Aangelegd) Bos stonden allemaal kleine hutjes. Dat wil ik Heerlijk. Ik liep eral hopend op,af, River or behind, rooms the same, only vieuw differend. CanI see? en zo kwam ik terecht in een hutje gemaakt van bamboo, behind, want tja die was goedkoper, maar ook veel rustiger, en een geweldig uitzicht van een klein slootje en in de verte bergen met geweldige, Villa,s er tegen aangeplakt, zo leek het in iedergeval. I take it.Toen ik eenmaal in mijn eigenste hutje stond, kwamen de gedachtes pas. Shit nee, Ik Anne die bang is voor alles wat zich insect mag noemen. Wel met de troost dat ik in een muskietenet mijn dunne matrasje vond, wat ze hier gewoon een bed noemen. Een badkamer zonder al teveel toeters en bellen, met als enige bescherming riet, met gaten zo groot, dat een ieder die een bezoekje wilde brengen zonder uitnodiging zo binnen stond. De veranda waar het eigenlijk om te doen was, nodigde me uit om me in de kussens te laten vallen dieop me te leken wachten. Spullen in het bed onder de muskieten net (dat dan weer wel )water en Harry och wat is dit geweldig. Het lezen van De ontdekking, lijkt zo aan te sluiten op deze trip, dat ik daar zeker tijd voor vrij wilde maken. Pai Pai (pakslaag ) Zo af en toe zonder dat je er echt naar op zoek bent komen er gedachtes in mijn brein die niet langer genegeerd kunnen worden, en Harry die gooit er af en toe een schepje boven op. Zo werd ik terug geworpen naar de herrineringen van het kalf (Plan Kalf) waar de klappen letterlijk en figuurlijk een redelijk portie van onzekerheid in mijn persoonlijkheid hebben geslagen. Ik heb het mischien wel geweten, alleen dit keer met het besef, dat ik er afscheid van moest nemen. Het word tijd om het heft in eigen hand te nemen en dat begint met accepatatie, accepteren dat als je iets wil veranderen jij de enigen bent die dat kan, zonder verwachtingen van wie dan ook. Komt het toch dan is dat een mooie bijkomstigheid. Ik zag mijn familie en vrienden opeens in een ander dag licht. Iedereen die dus ergens op wat voor manier moet daelen met het leven, projecteerd dat natuurlijk opeen ander, dus ook nog eens verantwoordelijk voor de mensen die je om je heen verzamelt, behalve familie(wacht eens zelfs die, natuurlijk, want je kan zelf de mate of zelfs of je omgang wilt met de ander) Maar daar was het besef dat ondanks de klappen die je krijgt tijdens het leven, je er steeds weer opnieuw een wending aan kan geven. Shit een kat in mijn hut, Shit, ik pakte mijn water en probeerde de kat uit de hut te sproeiente samen met( kjests) geluiden, maar geen beweging in de kat te krijgen, die had zijn plekje gevonden. Yak wat nu? dat moet ik echt niet! (weet jij veel waar ie last van heeft? Verder op zat een oudere man van zijn ijsjete genieten (een echte oude snoeperd) ik besloot hem om hulp te vragen. hou je niiet van kattenvroeg hij verbaasd, met zo n zingend americaans accecent. Het is niet dat ik er niet van hou, maar wil hem niet in mijn hut. En zo verjoeg hij de kat naar een ander home stay. Hij bleek de 80jarige Larry uit Hawaii te zijn die hier drie weken was om zijn vriend te bezoeken, die een thaise jonge schone aan de haak had geslapen met alle gevolegen van dien. Trouw je een Thaise dan trouw je de hele familie, Koop je een huis voor jezelf dan koop je die iik voor de familie. Thaise vrouwen houden van zorgen, dus met een beetje geluk tref je een goeie. Met het risico, dat alles op haar naam staat. Hij was in de fase van zijn leven dat het besef daalt dat hij het op een gegeven moment niet meer in zijn eentje red. Alle opties bekeken en een thaise vrouw was er zeker een van. Was een heerlijk gesprekje. Ik besloot dat het tijd was om iets te snacken, en liep heel rustig het dorp binnen op zoek naar de mogelijkheden. Het is altijd effe wennen je draai te vinden, maar de brug die naar mijn stulpje leid, is de perfecte plek om wie danook tegen het lijf te lopen en kennis uit te wisselen( dat wist ik toen nog niet hoor) Onmogelijk dus om snel over de brug te komen. Heerlijk gegeten, geklets, en adresjes op gedaan over wat te doen in Pai( behave je ogen uitkijken en jezelf wanen in een oorlog vrij gebied. Daar waar de gedachten wel mochten zijn maar geen opdringerige gewetens kwesties. De gesprekken daar, jongens dit is echt een verkeerde timing van mij. Ik moet op weg naar de bus opweg naar geld en een paspoort om zo in Cambodja te kunnen belanden. Wat een heerlijk idee dat het een optie is, die mischien in 5 minuten zo een andere wending kan krijgen en het voelt zo tegek. Pattaya is een leuke must, waar ik echte bekenden uit nederland ga ontmoeten, wauw san, ik ga gewoon naar jouw Pa en Ma. Ik ga ze een dikkekus van je geven goed? Ik ben achter zoveel dingen van mezelf gekomen, en ben blij te kunnen vertellen dat ik mezelf gewoon leuk vind om mee om te gaan. (Gwaah) Ik was effe bang voor conflicten maar Ik met al mijn persoonlijheden kunnen het aardig eens worden over,Tja het mag eigenlijk echt overal over gaan, Ja dus ik beloof het verhaal komt maar ik denk vanuit Bankok (die een tweede kans krijgt) of Pattaya. Een hele dikke Kus. O ja weet je waar ik nieuwsgierig naar ben, Wie leest dit allemaal want laatst zag ik dat er zo n 260 mensen( en het loopt steeds een beetje op) naar kijken wie zijn het ik vind het leuk te weten laat iets van een krabbel achter al is het allen maar een naam oke? ach kijk ook maar, ik zou het leuk vinden als jij het ook vind. nog een kus dan tot snel.
Hoi Anne,
ik lees je en heb het zo uit!!
pa pa pa paradijs!
greetings
Sonja
He Anne,
Alweer bijna een maand onderweg en zoveel mooie dingen beleefd.......... Ik heb dagelijks contact via de mail met mijn ouders en ook die genieten van elk moment terwijl zij natuurlijk een hele andere vakantie hebben dan jij. Geef ze maar een dikke kus en brasa van mij.
groetjes
Sandy
Hey lieve Anne,
wederom een heerlijk verslag over je innerlijke reis. Jeetje en je bent nauwelijks een maand weg en in die tijd heb je de bodem van je zieleoceaan geraakt.
Complimenten hoor! Met bloed ,zweet, tranen en heel veel humor heb je dit bereikt.
Geniet, Geniet, Geniet!
Bigi Brassa,
Kees-Lorraine
hee vriendin,
wat ben je allemaal aan het doen.
je bent echt een backpakker,niks mis mee!!
en je ontdek van alles ook over jezelf. Toppie.
en ik geniet van al je verhalen.
maar voordat je naar huis komt, gooi er even wat geld tegen aan!!. en doe is luxx !!
Even schrobben,jacuzi bad vol met geurige olie en een ober die jouw bedient.Daar is thailand ook bekent om.
En thuis, lukt dat je niet meer, je weet,
hoe het hier voelt,daar gaan we weer.......
nou dikke kuzz,
en ENJOY JOURSELF.
Lieve Anne,
Ik laat mijn naam achter, want ik lees jouw verhalen, ademloos en met respect. Fucking dankbaar dat jij met jouw lef, mij ook weer over mezelf laat nadenken. Super super SUPERWOMAN. xxxxxxxx
Hee Anne!
We hebben al je verhalen gelezen, echt heel leuk hoor!!
Heeel veel plezier nog, dikke kus
Cindy en Dave
Ha, ha, Pinkpop/Lowlands ook in Thailand, het is niet te geloven. Ik wist het , die Thaien zijn verdomde goed in het imiteren en dat stopt dus niet bij eten en nephorloges. Pai, pai, het klinkt goed en de entree is gratis. Dat er in Thailand ook een rollercoaster aan emoties zou zijn, dat wist je, maar waar je hem zou vinden? Wees blij dat je het lef hebt om erin te stappen, chapeau! Hou je goed vast en enjoy the ride. Ik blijf je volgen en geniet van jouw genieten.
kus,
Sun xxx
God!!
Anne hoebedoel bang om te kamperen hier in (Nederland) gaan we dood om
In een Tent te slapen en daar wel Baja respect want ik en mijn Beyonce figuur gaan niet ergens slapen waar of insecten leven
Of een Kat je stalkt!!... Maja genoeg over mij
Zo te zien in Thailand wel dope he..
Weetje waar ik over nadacht hoezo schrijft u nu geen boek!!..
Bedoel van met verschillende onderwerpen want u leert u zelf echt kennen in Thailand kunt nu denk ik in alle rust
Iets schrijven en dingen los laten ik bedoel van wow that's so Freaking great ik zeg doen (en sorry dat ik het zeg maar Thailand is een soort van Rehab maar dan kan je toch nog genieten
Van het leven)...
En ohjaa wij vermaken ons wel in het Koud kikker landje het is zo koud he!! Wow en dan
Klachen ze over de mensheid warmt de aarde op en dat soort fratsen..(Dat is zo jou woord)
Naja spreekje en ohja ( als u een hotty ziet denk wat ik Zou zeggen gaat u zeker stuk!!)
That's it for Today Maybe i see you with new
Alias bond ( haal die naam weg of nee that's the name of your Boook!!)
Ik ben zo slim
Kus
Gossipboy
Anne! Zomerse nachtborrels en jouw Pai proza maken me dagdromerig, proost op alle guesthousebewoners en....
Geniet van je reis!
x Tom
Hey vrouw,
Leuk om weer te lezen over jouw avonturen. Wat een heerlijke enerverende reis. Blijf reizen en genieten.
liefs,
Marisca
Heee Anne,
Jeetje weer een mooi verhaal over je avonturen gelezen. Blijf genieten van wat je allemaal mee maakt.
Groetjes aan Jetty en Ulrich al je ze vrijdag ziet.
Liefs,
Rakia
Nou Anne,ik ben er dus ook 1 van die jou op de voet volgt en geen reactie heb achtergelaten dus bij deze!!
Ik vind het heel leuk om je verslagen te lezen en geniet er volop van en ben vooral blij dat je er zelf zo van geniet!!
Ik had iets anders verwacht n.a.v. etentje bij Sjaan,nl. meer iets in de trant van t boek "Eten,bidden en beminnen",maar het allerbelangrijkste is dat jij t naar je zin hebt,ontdekt,voelt en doet wat je wilt doen,toch!
Heb je t boek trouwens gelezen?
Lieve Anne,
blijf genieten,
dikke knuffel,
Angelique
P.S.
En ik zie natuurlijk al uit naar zo'n heerlijke thaise massage!!!!!
xxx
Belofte maakt schuld, als je je gek laat maken. Leven in het nu betekend genieten wat er nu op je pad komt. De momenten hier met Jetty en Ulrich zijn zo waardevol dat wat komt komt, maar first things first. Ook hier zijn de gedachte welkom van mijn geest die steeds meer beseft dat ik leef. Dus ook hier weer zoveel mogelijk genieten is de gegeven optie, als je er voor open staat, maar dat is dit geval een schot voor open doel. wat een verwennerij en meer. hele dikke kus. met als belofte staat het niet op mijn log(wat ik wel denk) is een ieder afzonderlijk of te samen uitgenodigd uitgenodigd om een live versie te horen, waar heb ik het over, ik kan echt geen maand zonder de feetback die me net zoveel energie geven als de reis zelf. bossie's en brassa's van ons hier in Pattaya. ( and who care's about Pattaya) in dit gezelschap. In een echt verukkelijk olie bad, (letterlijk, en het bad figuurlijk) en de gedachte dat we straks met z'n drieen ons laten verwennen met een olie massage. WeeHoo!! nou nog een dikke lekkere kus, daar waar hij goed voelt.
Auntie!!!
Ik ben zo trots op je surviver, dat je gewoon het geen doet wat je wil in "THAILANDE" (de manier waarop jij het altijd uitspreekt).
En jezelf tegen komen hoeft inderdaad geen vervelende confrontatie te zijn, maar kan ook gewoon een heerlijke opluchting zijn.
En de tijd gaat super snel misschien is twee maanden zelfs te kort haahahah (grapje snel terugkomen hoor)
Miss you en nog heel veel plezier in je tweede maand XXXX
ja trots als ik de verhalen lees,
ja trots op jou,
ja trots dat je zelf durft te ontdekken,
ja trots dat je het dan ook nog omschrijft,
ja trots dat je zelf durft zijn,
en trots dat ik een vriend van jou ben,
en geniet maar kijk goed voor je uit,
en toch ook trots op je man, zo lang
en kinderen niet te vergeten.
en dikke kus,
en nu klaar.
Hey lieve Anne,
Ik denk aan ''The sweetgoodbye party'' vlak voor je vertrek......Wat een lading en onzekerheden hingen er in de lucht. En wat is het ''the right choice'' voor jou en voor iedereen die in jouw leven een betekenis heeft, op wat voor manier dan ook. Thanks for the oppertunity. Ook ik kan niet wachten tot je thuis bent.
En vergeet die spiegel, de enige spiegel die belangrijk is, zijn die in de ogen van anderen, om in de ziel te kunnen kijken. Je laat je toch daar niet verleiden tot westerse ''zekerheden''. Knuffel en kus. Maris
Wauw wat is dit , ook hier moet een woord voor gevonden worden, hoewel so,so lobie heel dicht in de buurt komt, alles bij elkaar geeft me echt het goevoel, iedereen op pad te willen sturen zeker de kids die je beter een reis dan hun rijbewijs kan geven, want de uitdagingen komen met iedere stap, in Pai zei een muzikant tegen me, met jou lach kan je heel Pai van electriciteit voorzien, en zo voelt het ook. mijn kaak spieren worden zelfs getraint door het lachen. Dit gun ik echt iedereen. hoewel ik van iedere beweging( nu voor mijn geweldige hut steil omhoog) geniet lijkt de tijd te dringen, laat me weer verwennen met gesprekken dit keer met een engelse rastafarai van 55. Oo o gister tijdens een live optreden van een band,( locals die ik de in pai had ontmoet) pakte peter de micke? en verraste met toch met een optreden halefucking luja wat is het leven toch te mooi. lekker zwemmen en genieten tot snel met een echt verhaal kus, en Barbara have a very nice birthday en remember: Je bent zo oud als je je voelt. kus en tot,tot